راهبند فنسی
در حال حاضر، کلیه اماکن از قبیل پارکینگ های اختصاصی و عمومی، فروشگاهها و… برای حفظ امنیت خود از راهبند استفاده میکنند. ایجاد امنیت این نوع از اماکن، به طور معمول از برخی از وسایل و یا ابزار حفاظتی استفاده میشود. از جمله این ابزارها میتوان به راهبند فنسی اشاره کرد.
در حال حاضر، استفاده از این تجهیزات، بسیار زیاد شده و مورد توجه همه ی اماکن و سازمان ها.چرا که به آرامش بیشترمیدهد و امنیت بالاتری دارد و کنترل ترافیک نیز انجام میدهد. در این مقاله قصد داریم به این نکته بپردازیم که راهبند فنسی چیست و چه کاربردی دارد و سپس برخی از مزایا و معایب این محصولات و در نهایت، قیمت راهبند خودرویی و دلایل استفاده از آن را بنویسیم.
راهبند چیست؟
در واقع راهبند، به گونه ای از وسایل گفته میشود که با بکارگیری انها، این امکان رامیدهد که بتوان ورود و یا خروج انواع مختلف وسایل نقلیه خودرویی را تحت کنترل و حفاظت و مدیریت قرار داد، در حال حاضر این نوع از تجهیزات حفاظتی، در انواع مختلف اتوماتیک، دستی و… دربازار وجود دارند.
انواع راهبند کدام است؟
راهبندها از نظر نوع کارایی به چند دسته تقسیمبندی میشوند، که عبارتاند از: راهبندهای فنسی،میلهای، ستونی، راهبندهای دستی و…
مزایای استفاده از راهبند
مهمترین مزیت استفاده از راهبند، تامین امنیت و حفظ ارامش محیط است. اما در بعضی از موارد نیز میتواند به عنوان یک عامل برای زیباسازی ساختمان و ورودی آن نیز استفاده شود.
هم اکنون استفاده از این دسته از تجهیزات، که به طور معمول برای حفظ امنیت از ساختمان و یا کنترل تردد اتومبیلها مورد استفاده قرار میگیرند، امکان اتصال به دوربین مدار بسته و دوربین های پلاکخوان را هم دارند، این دوربین ها میتوانند به طور روتین به ثبت و ضبط تصاویر و فیلمبرداری اقدام کنند ویا پلاک خودروها را ثبت و ضبط کنند.
در امکان کنترل تردد واجازه ی ورود و فرمان باز و بسته شدن راهبند از طریق اتصال به سیستم های برد بلند و برد کوتاه و سیستم های بیومتریک نیز امکان پذیر است. درحالیکه در چنین مواقعی امکان دریافت گزارش کاررایی عبور و مرور کاربران از طریق نرم افزار امکان پذیر است.
از طرفی از طریق بهکارگیری این سیستمها، تصویری از صورت راننده و سرنشینان به طور واضخ، ثبت میشود، بنابراین در صورت بروز هرگونه مشکلی میتوان از طریق این تصاویر، فیلمها و پلاک ثبتشده اقدامات لازم انجام شود.
جدااز اینکه برای حفظ امنیت و حفاظت از یک ساختمان و یک سازمان امنیتی، از راهبندها میتوان استفاده کرد، نقش بسیار مؤثری در کنترل ترافیک در محدوده مورد نظر هم دارند،بنابراین محیطهای شلوغ میشود برای نظم دهی هرچه بیشتر به ان مکان، از راهبندها استفاده کرد و از بروز هرگونه سرقت، تجاوز به حریم شخصی افراد، از بین بردن آرامش و آسایش و… پیشگیری کرد.
قیمت راهبند
محصولات هر کدام از شرکت ها، دارای مشخصات، کیفیتها و… مختلفی هستند، بنابراین یکی از عوامل مؤثر و تعیین کننده بر قیمت راهبند برند و شرکت تولیدکننده این محصولات است.
برخی از شرکتهای تولید کننده، امکانات و تجهیزات بسیار گوناگوتی را بر روی این محصولات امنیتی قرار میدهند برای افزایش میزانحفاظت و ضریب اطمینان این محصولات.
بودن و نبودن هر کدام از این امکانات، نقش بسیار تعیین کننده ای در تعیین قیمت نهایی راهبند خودرویی دارد.
اتصال به کامپیوتر، زمان باز و بسته شدن راهبند، میزان زاویه بازشوی محصول، میزان طول بوم راهبند، میزان توان مصرفی محصول، ولتاژ کاری و… از جمله موارد مهم و عواملی هستند که در هنگام محاسبه قیمت تاثیردارند.
استفاده از راهبند فنسی
راهبند فنسی یا راهبند حصاری به گونه ای است که راه را میبندد و در صورت نیاز واجازه از طریق سیستم نگهبانی راهبند باز میگردد؛
موارد استفاده از این راهبند فنسی در درب ورودی بیمارستان ها و ارگان های دولتی و دانشگاه ها و سایر اماکن حتی مجتمع های مسکونی میباشد که تحت کنترل نگهبان و شخصی است که در کانکس قرار دارد. این راهبند، با استفاده از یک ریموت بالا و پائین میشود، پس از اتمام مراحل ساخت هر مکانی، ابتدا به ساکن پیمانکار اقدام به خرید و نصب راهبند میکند تا از ورود هر شخصی غیر مجازی به داخل جلوگیری شود. دلیل استفاده از راهبند فنسی در اماکن دولتی و سازمان های امنیتی ،مسائل امنیتی میباشد. امروزه شاهد هستیم که در سطح شهر در ورودی پارکینگ بسیاری از مراکز خرید، ادارات، سازمان ها، راهبند فنسی مورد استفاده قرار میگیرد. هدف از نصب راه فنسی، جلوگیری از عبور و مرور و تردد وسایل نقلیه غیرمجاز و افزایش ایمنی میباشد که در ابعاد و طرح های مختلف ساخته شده است، پس میتوان براساس عرض گذرگاه و شرایط نصب، مدل مناسب را انتخاب کرد.
راهبند فنسی را میتوان براساس نوع سیستم محرک به دو گروه الکترومکانیک و هیدرولیک تقسیم کرد.هر یک از این دو، دارای ویژگی های عملکردی خاص خود بوده و برای استفاده در شرایط کاری مناسب هستند. در راه بند فنسی الکترومکانیک از نیروی یک موتور الکتریکی که از طریق یک جعبه دنده به میله منتقل میشود برای حرکت میله استفاده میکنند ولی در راهبند فنسی هیدرولیک نیروی لازم برای حرکت میله به کمک فشار روغن درون سیلندر تامین می گردد که به کمک یک موتور الکتریکی و پمپ هیدرولیک تنظیم شده است.در تمامی راهبندها از فنر برای تعادل وزن میله استفاده می گردد، به علت استفاده از فنر تعادل، نیروی لازم برای حرکت میله کم شده و درنتیجه ابعاد سیستم محرک و انرژی مصرفی سیستم محرک بسیار کم میشود.انتخاب راهبند فنسی مناسب برای هر پروژه بستگی به پیش زمینه هایی از قبیل میران رفت و امد، عرض گذرگاه و شرایط آب و هوایی محل نصب دارد.
سیستم هیدرولیک استفاده شده در تولید راهبند ها میتواند میزان تفاوت را بارز کند، زیرا باعث از بین رفتن اصطکاک قطعات می شود و عمر دستگاه رابالا میبردو همچنین نیاز به سرویس های دوره ای راکاهش میدهد، البته این در شرایطی است که عبور ومرور ما در شبانه روز بالاتر از 500 مرتبه باشد.